Vorbitor

Protos. Teofan Popescu

Protos. Teofan Popescu

Preot slujitor

Părintele Protosinghel Teofan (Tudor) Popescu a absolvit Facultatea de Teologie Ortodoxă din București în anul 1995, iar cursurile de master în anul 1997. La dizertație a prezentat lucrarea "Viața ascetică la Sfântul Maxim Mărturisitorul".

În anul 2010, în cadrul Catedrei de Teologie Sistematică din București, și-a susținut teza de doctorat intitulată: "Teologie și cultură în gândirea lui Nichifor Crainic".

După anul 1990, timp de 11 ani, l-a avut ca duhovnic pe Părintele Arhimandrit Sofian  Boghiu. S-a îngrijit de editarea primei cărți a Părintelui Sofian ("Smerenia și dragostea, însușirile credinței ortodoxe") ce conținea îndeosebi cuvinte adresate tinerilor în anii '90.

A fost inițiatorul și principalul organizator al primelor șapte ediții ale simpozionului național "Serile filocalice Dumitru Stăniloaie", ce s-au desfășurat anual în București, începând cu anul 1993.

A fost redactor șef al revistei studențești " Schimbarea la Față".

În anul 2001 a intrat ca frate la mânăstirea Putna. În anul 2004 a fost hirotonit ieromonah. Timp de 15 ani a fost ghid la Muzeul Mânăstirii Putna. De la 1 ianuarie 2018 este preot slujitor la Catedrala Mitropolitană din Iași.