Colocviul Internaţional „Întâlnirea cu Duhovnicul”: Părintele Sofian Boghiu va fi evocat la Iași și la Mănăstirea Neamț

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei şi Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae“ din Iaşi organizează, în perioada 13-15 noiembrie a.c., Colocviul Internaţional „Întâlnirea cu Duhovnicul”. Ediția din acest an, care se va desfăşura atât la Iaşi, cât şi la Mănăstirea Neamţ, este dedicată Părintelui Sofian Boghiu (1912-2002) și va reuni invitaţi atât din țară, cât și din străinătate. Evenimentul aduce împreună ierarhi, preoți, profesori universitari, teologi, monahi şi credincioşi mireni ucenici ai părintelui Sofian Boghiu, pentru a da o mărturie vie şi personală cu privire la lucrarea și mesajul duhovnicesc al acestuia.

Colocviul „Întâlnirea cu Duhovnicul” este un eveniment duhovnicesc şi academic organizat de Mitropolia Moldovei și Bucovinei în colaborare cu Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Manifestarea doreşte să pună în lumină personalitatea marilor părinți duhovnicești aparținând tezaurului spiritual ortodox. Până în prezent au fost evocate chipurile duhovniceşti ale părinţilor: Paisie Olaru şi Cleopa Ilie de la Mănăstirea Sihăstria, Sfântul Paisie Aghioritul, Dionisie Ignat de la Chilia Colciu - Sfânta Mănăstire Vatoped și Sofronie Saharov de la Essex.   

Anul acesta va fi evocat, prin mărturii, înregistrări audio-video și comunicări, chipul și personalitatea Părintelui Sofian Boghiu (1912-2002). Evenimentul va debuta marți, 13 noiembrie 2018, de la ora 17:00, în Sala „Iustin Moisescu” a Ansamblului mitropolitan Iași, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a Preasfințitului Părinte Qais SADIQ, Episcop de Erzurum, a pr. prof. univ. dr. Ion Vicovan, decanul Facultății de Teologie „Dumitru Stăniloae” din Iași, a numeroși părinți stareți, maici starețe, preoți, profesori universitari, teologi, monahi şi credincioşi mireni ucenici ai părintelui omagiat, care vor da o mărturie vie şi personală cu privire la lucrarea și mesajul duhovnicesc al Părintelui Sofian.

Sesiunile colocviului se vor desfășura pe parcursul a trei zile (13-15 noiembrie) la Centru Eparhial din Iași și la Mănăstirea Neamț.

Detalii despre programul complet al celor trei zile, precum și despre invitații și vorbitorii din acest an ai Colocviului „Întâlnirea cu Duhovnicul” puteți afla accesând site-ul oficial al manifestării - www.intalnireacuduhovnicul.ro.

Articol preluat de pe doxologia.ro